Varför kallas ventilationen i köket för imkanal?

Motsvarande kanal i badrum har inte fått något tjusigt namn utan kallas helt enkelt bara för ventilationskanal. I köket kallas frånluftskanalen imkanal och detta namn kommer enligt vissa ifrån att dess huvudsyfte är att få bort den så kallade matlagningsimman. Imman i detta fall inkluderar matfett och annat som uppstår vid användning av spisen.

Uppskattningsvis är det mellan 30 000 och 40 000 bostadsbränder årligen i Sverige. Nästan hälften av dessa bränder startar i köket!

För att säkerställa att imkanalen i köket är ren från partiklar och fett som vid en brand kan antändas och förvärra skadan på hemmet, bör man som husägare anlita experter som t.ex. Akono AB för att få en fackmannamässig skötsel av imkanal och fläkt. Akono rekommenderar en rengöring av imkanal och fläkt minst vartannat år.

Akono erbjuder även andra bra tjanster för att underlätta livet för husägare. Akono AB kan även sköta om ditt frånluftsventilationssystem och säkerställa att fuktnivån i framförallt våtutrymme hålls underkontroll.

Kika på Reco och Gulasidorna för att läsa omdömen om vad Akonos kunder tycker.
Det går att anlita Akono oavsett vart i Sverige du bor, Akono kan alltid hjälpa till med service, rensning & rengöring av imkanaler och frånluftsventilation.