Vinylhandskar i yrken

vinylhandskarDet finns så klart ett par yrken som står ut när det gäller till användningen av vinylhandskar. Sjukvården, restauranger och dagligvaruhandeln. De använder de av samma anledning allihop, trotts att det är så vitt skilda branscher, att hålla bakterier borta från det dom hanterar. En sjuksköterska utan vinylhandskar riskerar att infektera sina patienter med något när hon eller han ska sätta ett dropp eller ge en spruta. En kock som inte använder vinylhandskar när han eller hon skär upp kött kan själv bli sjuk eller göra sina gäster sjuka med bakterier från händerna. I dagligvaruhandeln kan kunderna ta illa upp ifall de anställda inte har vinylhandskar på sig när de hanterar frukten, och även här är det nödvändigt att använda vinylhandskar när man arbetar i charken och skär upp kött och andra saker. Det som restauranger och dagligvaruhandeln ibland glömmer är att man måste byta handskar ofta. Vinylhandskar skyddar saker från dina händer, inte tvärtom. Sjukvården glömmer det aldrig eftersom dom byter så fort dom går till en ny patient, eller får något på dom som kan infektera patienten som de redan håller på med. Det de har gemensamt är att ifall det glöms bort så får det stora och oförutsägbara konsekvenser.