Laservarnare – populär trots lagen

laservarnareTrots att det är olagligt att ha en laservarnare i bilen, eller i ett annat fordon, så är det fler än man tror som trotsar reglerna och har köpt en laservarnare trots allt. Att i huvud taget äga en laservarnare är olagligt. Staffet är oftast böter av något slag. Har du nyligen köpt en bil och inte är medveten om att den har en laservarnare så kan du däremot inte staffas. Laservarnare är också olaglig att tillverka och i värsta fall kan du få fängelse i upp till max 6 månader. Ingen typ av anordning är tillåtet att varken äga eller ha i sitt fordon som på något sätt kan störa signalerna från polisens laser vid hastighetskontroller. Inte heller får en anordning som en laservarnare finnas för att störa vid fartkameror. Det finns ändå flera sidor på internet som säljer laservarnare eller diskuterar om olika laservarnare och vad som är tillåtet och inte. En laservarnare varnar när man närmar sig en kontroll av något slag, eller fartkamera, men en laserstörare stör lasern istället. Vill du ha något mer ultimat så finns det laservarnare och laserstörare kombinerade med varandra som både varnar och stör samtidigt.